Міжнародний семінар вчителів історії

Викладачі ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» стали учасниками Міжнародного семінару «Голокост та геноцид ромів на українських землях», який проводився під егідою Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради. Захід відбувся 11-12 червня 2018 року на базі Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 ім. Б. Берестовського.

Згідно програми слухачі ознайомилися із виступами наукового співробітника музею українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» Валентина Рибалки про єврейську еміграцію з Російської імперії в кінці ХІХ - на початку ХХ ст..; доктора Національного університету Киево-Могилянська академія Віктора Погромського про культурні надбання єврейського народу. А також почесного гостя, доктора Ієрусалимського університету Мордехая Юшковського про скарбницю національної історичної пам’яті – культуру ідиш, значення української дійсності у її становленні та важливості розуміння трьох основних аспектів існування нації для будь-якого народу: території, культурних традицій та мови.

До уваги викладачів історії також була представлена експозиція музею "Голокост та винищення ромів в Україні у роки Другої світової війни".

 Сумське=  Сумське=

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.