25 січня День Тетяни і День студента

Свій День ангела 25 січня загалом відзначають усі жінки на ім’я Тетяна. В Україні також іменини Тетяни вважаються неофіційним Днем студента.

День студента почали святкувати уЛондоні в 1941 році на міжнародній зустрічі студентів. Свято присвячене трагедії. У цей день в 1939 році нацистизаарештували і розстріляли лідерів чеського Союзу студентів. 1200 студентів були заарештовані і відправлені у концтабір в Заксенхаузені.

Дев'ятьох студентів і активістів студентського руху стратили без суду в застінках в'язниці в празькому районі Рузіне. За наказом Гітлера всі чеські вищі навчальні заклади були закриті до кінця війни. На честь цих подій на Всесвітньому конгресі студентів і був встановлений Міжнародний День студентів. В Україні День студента був призначений президентським указом в 1999 році.

День студента в Україні святкують двічі на рік – 17 листопада та 25 січня. Свято об'єднує молодь, яка навчається у різних куточках світу. В цей день студенти багатьох країн замість навчання просто відпочивають.

25 січня церква відзначає День святої мучениці Тетяни. Святкують цей день і в народному календарі. Також25 січня ще вважаєтьсястудентським днем.У 1755 році 25 січня російська імператриця Єлизавета відкрила у Москві перший університет, тому цесвято асоціювалосьіз днем студентства. Щоправда, сьогодні вУкраїні студенти відзначають свій деньсаме 17 листопада.

Як святкують день студента у різних країнах світу?

Політехнео – день студентівГреції. Цей день не вважається радісним. Саме 17 листопада 1973 року, військові придушилистудентські протести в Афінах. Традиційно, 17 листопада, тисячі людей приносять вінки до могил і пам’ятників учасниківподій 1973 року. Студенти влаштовують мітинги і демонстрації на підтримку захисту демократичних прав і свобод.

День студента вАмерицісвяткують по-різному. Хтось їдедалеко за місто, інші відвідують нічний клуб, а є й такі, які просто замовляють доставку їжі додому.

УПортугаліїсвято розпочинається опівночі. Студенти співають оди біля пам'ятника королю Португалії. Також гуляння супроводжується співом різних музичних колективів у міських парках. Цікаво те, що кожен університет має свою унікальну форму, яку молодь традиційно демонструє під час ходи студентів.

ВНімеччиніДень студента в кожному університетісвяткуютьпо-різному. Зазвичайв цей день скасовуються всі заняття, проводятьспортивні змагання. А якщо дозволяє погода, то студенти святкують на відкритому повітрі – влаштовують дискотеки та вечірки.

Автор:Квітослава Т.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.