«Дарую ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище»…

«Дарую ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище»…

22 листопада 2019 року – знаковий день для ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» - навчальний заклад відвідав всесвітньо відомий художник-графік, виставка якого «Україна-1933: кулінарна книга» експонується у нас другий навчальний рік поспіль у рамках проекту «Центр досліджень голодоморів» - Микола Михайлович Бондаренко, а з ним гості з Буринщини – письменники, краєзнавці Григорій Фастівець та Віктор Осадчий, начальник відділу культури і туризму Буринської районної державної адміністрації Микола Дишковець; гості із Сум – постійний представник Фонду національної пам’яті, депутат Сумської обласної ради, краєзнавець, поетеса Катерина Приходько, представник Сумської обласної державної адміністрації Олексій Усенко, заслужений журналіст України Алла Федорина.

Микола Михайлович ознайомився з експонуванням своєї власної виставки, виставками «Спротив геноциду» Інституту національної пам’яті, «Барикади думок» - відомої художниці з Конотопа Лариси Шапошниченко, «Голодомор очима дітей» - вихованців конотопської художньої студії «Біла ворона».

Від імені учнів і викладачів Влада Лазебна (група №12) подарувала М. М. Бондаренку пісню про Україну.

Цьогоріч День вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні – 23 листопада, тож зустріч із художником-графіком розпочалася з вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років поетичним твором, що його продекламувала Марина Черкас (група №20), і хвилиною мовчання.

Гімназисти Сумської обласної гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей, учасники гуртка «Літературна діяльність» обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю розповіли про свої дослідження руху опору Голодомору 1932-1933 років на території Сумської області (керівник Л. М. Говійна).

Від імені учнів і педагогів нашого училища Роман Школа (група №30) оприлюднив звернення до М. М. Бондаренка щодо подальшого експонування його виставки графічних робіт «Україна-1933: кулінарна книга» в нашому закладі освіти.

Микола Михайлович відвідав і майстер-клас з відтворення їжі Голодомору 1932-1933 років, що його провели учні групи №16 Вероніка Колеснікова та Артем Решетняк.

Всесвітньо відомий художник-графік М. М. Бондаренко залишив запис у книзі відгуків: «Для мене було просто несподіванкою побачити в такому оформленні мої роботи графічної серії «Україна-1933:кулінарна книга». Те, що такої виставки на теренах Сумської області немає – підтверджую. Дарую цю графічну серію ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище». Спасибі керівництву закладу та учням за таку працю. Микола Бондаренко. 22.11.2019 р.».


Подяка від директора

Директор ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» Віталія Олексіївна Камишанська висловлює офіційні подяки за результативну роботу 22.11.2019 року: керівникам проекту «Центр досліджень голодоморів» Людмилі Миколаївні Говійній і Тетяні Василівні Сорокіній; майстру виробничого навчання Ользі Олександрівні Набоці та її учням – Вероніці Колесніковій і Артему Решетняку; майстру Оксані Іванівні Скрипці та її учням, які працювали в їдальні; працівникам їдальні – Ользі Миколаївні Кривець, Галині Анатоліївні Волковій, Ніні Павлівні Трофименко.

Окрема подяка учням: Роману Школі, Владі Лазебній, Марині Черкас.


Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.